Adventure Race

Adventure Race Bronckhorst

 

AR oftewel Adventure Race! Adventure Race is een multi-sport evenement dat zowel in Nederland als in het buitenland wordt beoefend. Via kaart en kompas is het de bedoeling dat je zo veel en snel mogelijk checkpoints zoekt en dat doe je veelal door middel van de onderdelen hardlopen, atb-en en kanovaren. Soms kan daar ook skeeleren bij zitten en niet zelden zijn er technische onderdelen die je tegenkomt zoals abseilen of een toggle en in het buitenland zeekajakken, raften, canyoning, speleologie en bergwandelen/klimmen. Een Adventure Race kan duren van enkele uren tot soms wel een week (non-stop). De grote internationale wedstrijden spelen zich af in bergachtig gebied. Dit soort races zijn fysiek erg zwaar vooral omdat de wedstrijden non-stop zijn. Elke minuut is wedstrijdtijd en ook het noodzakelijke slapen doe je dan tijdens de wedstrijd. Naast een ijzersterke conditie en de benodigde vaardigheden draait het vooral om teamwork. Bij grote internationale wedstrijden bestaat een team meestal uit vier personen waarvan minimaal 1 van het andere geslacht.

 

In Nederland worden vaak wedstrijden georganiseerd voor koppels of individueel. Een wedstrijd in Nederland duurt meestal tussen de 4 en 30 uur. De AR Bronckhorst is ontstaan in 2010 en opgericht door ex-Adventure-Racers en begeleiders. Inmiddels hebben we 4 leuke wedstrijden georganiseerd waaronder 1 NK in 2012. Meestal zijn er 2 afstanden. Zo hebben we in 2013 een 24- en een 6-uurs wedstrijd georganiseerd waarbij de 24-uurs alleen voor koppels was en de 6-uurs voor koppels en/of individueel. Het grootste gedeelte van de races vindt plaats in de prachtige gemeente Bronckhorst, maar we maken jaarlijks een uitstapje naar 1 of 2 buurtgemeenten. De start en finish vinden altijd plaats bij sportcentrum Aerofitt in Hengelo (gld). Ons doel is om een zo gevarieerd mogelijke race aan te bieden die voor elk niveau interessant kan zijn.

 

Wij wensen je namens Adventure Race Bronckhorst veel leesplezier op deze site en hopen je bij onze volgende wedstrijd op te mogen begroeten als deelnemers of wellicht als vrijwilliger.

Copyright © All Rights Reserved