Bouwvisie Advies

Bouwvisie Advies

 

Bouwvisie is een adviesbureau voor de bouwsector. De kern van het bedrijf is ontstaan uit ervaring in verschillende segmenten uit de bouwkolom: zowel bouwkundig als installatietechnisch. Deze combinatie aan ervaring is uniek en op pragmatische leest geschoold. Bouwvisie wil zich door kwaliteit blijven onderscheiden.

 

Voordelen

De meerwaarde voor opdrachtgevers om met Bouwvisie samen te werken is een verkorte doorlooptijd in de ontwikkeling van woning- en utiliteitsprojecten, doordat het hele traject van PvE, duurzaamheid advisering, bouwbesluit berekeningen, ondersteunende bouwfysica berekeningen, bestekservice, installatie advies en bouwinspecties in één hand blijft. Met de rapportage kunnen de opdrachtgevers kwalitatief, overzichtelijk en foutloos de VO, DO- en uitvoeringsfase van de bouwprojecten ingaan. Het logische gevolg is het financiële voordeel, veel minder faalkosten en geen miscommunicatie tussen allerlei adviesbureau`s.

 

Doelgroepen

De advieswerkzaamheden van Bouwvisie zijn hoofdzakelijk bedoeld voor gemeenten, projectontwikkelaars, architecten, bedrijven, woningbouwcorporaties en particulieren. Door de aangescherpte normen die de overheid stelt aan onder andere de duurzaamheid, energiebesparing, gezondheid en brandveiligheid van gebouwen, schakelen de ontwikkelende- en ontwerpende partijen steeds vaker een specialist in.

 

Diensten

Bouwvisie denkt mee in de VO-fase van een project om gezamenlijk te komen tot een optimaal ontwerp. De bouwkundige-, dubo- en installatietechnische adviezen en overige Bouwfysica berekeningen dragen hiertoe bij. In een later stadium kan er een compleet Stabu bestek uitgewerkt worden. Door de samenwerking met Bouwvisie gaat het bouwproject over minder schijven. Dit levert de opdrachtgever een tijdsvoordeel op, omdat de diverse en veelvuldige informatieoverdrachten achterwege kunnen blijven.

 

Bij een oplevering van een gebouw wordt er meestal alleen naar esthetische en de reguliere opleveringspunten gekeken, zoals vloer of wandafwerking, krassen in ruiten, etc. Maar de echt belangrijke punten zoals: is er geleverd wat er in de eisen (bouwbesluit of PvE) staat, wordt niet gecontroleerd. Bouwvisie kan bouwinspecties verrichten om de thermische schil te controleren door warmtelekken zichtbaar te maken met een infrarood camera, de luchtdichtheid (niet gewenste luchtlekken) van een gebouw te controleren door een blowerdoor test uit te voeren, te meten of er in het gebouw te veel geluid van buiten komt of dat de installatie te veel lawaai maakt. Tevens worden de vereiste inregelstaten voor ventilatie en ruimteverwarming gecontroleerd. Als opdrachtgever heeft u dan de zekerheid dat u krijgt wat er afgesproken is!

 

Copyright © All Rights Reserved